Malay Chinese (Simplified) English Hindi
 

A- A A+
 
hijau
birumerah
  

Perutusan Pengarah

 
PENGARAH OFFICE - resaiz2
 
Terima kasih kerana sudi melayari laman web rasmi Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Kedah. Adalah diharapkan laman ini akan memberi maklumat dan penerangan yang jelas mengenai fungsi serta perkhidmatan yang diberikan oleh JPS bagi pengunjung laman ini.
JPS Negeri Kedah telah diamanahkan untuk melaksanakan fungsi-fungsi pengairan, saliran pertanian, kejuruteraan sungai, saliranbandar, kejuruteraan pantai, khidmat sokongan serta hidrologi dan sumber air untuk mencapai objektif yang telah ditetapkan.

Sebagai agensi utama yang bertanggungjawab menerajui usaha-usaha melaksanakan program-program pembangunan di luar bandar dan kawasan bandar. JPS Negeri Kedah akan sentiasa dan sedia berkhidmat ke arah kecemerlangan dalam perancangan pembangunandan pengurusan sumber air negara demi mencapai pertubuhan pertanian dan sosio-ekonomi yang mampan selaras dengan wawasan negara.

Saya mengalu-alukan pandangan serta cadangan bagi memperbaiki lagi kandungan ini dan akan sentiasa berusaha untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada para pelanggan selaras dengan wawasan JPS untuk menjadi sebuah organisasi yang bertaraf dunia.

Selamat melayari laman web JPS Kedah.

Ir. BAHARUDDIN BIN ABDULLAH
Pengarah, Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Kedah

 
malaysia kedah water mosti mdec-icon msc 1msia BPAwam jpa

Jabatan Pengairan Dan Saliran Negeri Kedah Darul Aman
Tingkat 7, Bangunan Sultan Abdul Halim, Jalan Sultan Badlishah, 05000, Alor Setar, Kedah, Malaysia
Tel : +60 4-733 3433 | Fax : +60 4-731 4011 | Email : webmaster[at]didkedah[dot]gov[dot]my